Aisyah Zahraa | Hasil

Bila tengok keadaan rumah yang bersepah, habis sofa lantai semua dengan water colour. Ayooo stress tau !! Tapi aktiviti inilah yang menggembirakan Aisyah. Mama abah sanggup memberi ruang kepada Aisyah dengan karyanya.

Mungkinkah dunia kanak-kanak penuh dengan imaginasi ?
Yela dengan melukis, mewarna, menari, menyanyi, belajar muzik atau meniru aksi cartoon kegemarannya sudah cukup membuktikan dia suka berimaginasi.
Ada pelbagai cara untuk meningkatkan kemahiran diri anak masing-masing..dan pelbagai kan aktiviti untuk merangsang minda dan menjadi dia seorang yang kreatif. Walaupun hasilnya nampak comot. Sudah cukup dengan daya usahanya.
Lukisan yang nampak tiada makna. Tapi banyak cerita disebalik  dari lukisan oleh si cilik ini.
Permainan laga-laga pemadam. Layan sajalah idea dia ini.
Yang penting kita sediakan water colour, berus, crayon, pensel warna,kertas lukisan dan peralatan lain untuk dia pilih apa yang dia inginkan masa itu
Inilah hasil terakhir selepas berpuas hati dengan lukisan dia. Yang ni mama memang stress sikit untuk mengemas.

Usia dia sebegini  janganlah kita biarkan dia bermain keseorangan walaupun dia dah pandai sebagainya. Melainkan kita sebagai ibu bapa yang memberi tunjuk ajar dan usaha fikir kreatif untuk anak-anak .Di sini, lebih fokuskan bahawa anak-anak perlukan perhatian dan sokongan kita semua.